FRIDAY INSPIRATION #73

18 november 2016 # # # # #

‘It is better to fail in originality than to succes in imitation.’ Een quote van Herman Melville, auteur van de klassieker ‘Moby Dick’, deze week 165 jaar oud. Het boek dus, niet de schrijver. In deze Friday Inspiration vind je inspiratie om zo origineel mogelijk te zijn en te blijven.

Portretten op poolijs

Street artist Sean Yoro staat bekend om zijn schilderingen op oude gebouwen, scheepswrakken en verlaten muren. Voor zijn meest recente project trok hij naar de poolcirkel om er deze indrukwekkende beelden te maken. De wereldwijde aandacht die hij er mee krijgt, komt de klimaatzaak alleen maar ten goede.

poolijs

Wasabi pin This street artist paints portraits on glaciers and icebergs 

Tips om gefocust te blijven

Inkomende mails, notificaties, meldingen op je smartphone, de lokroep van apps om ze te openen, … Zijn deze afleidingen de ziekte van deze tijd? Dan zijn tips om gefocust te blijven zeer welkom als medicijn. Lees dit stukje en kom te weten hoe tal van designers gefocust blijven.

focus

Wasabi pin Designers share how they get focused

Gigantische megafoons versterken geluiden van de natuur

Een trip naar de natuur is altijd een goed idee. Of het nu een trektocht in de Himalaya is, of een korte wandeling in het stadspark. Luisteren naar de natuur kan ook deugd doen. In Estland hebben studenten gigantische houten megafonen gebouwd waardoor de geluiden van de natuur versterkt worden. Ze doen ook als dienst als hang- en zitmeubel. De ideale plek om geïnspireerd te worden.

megaphone

Wasabi pin Gigantic wooden megaphones amplify the sounds of the forest in Estonia

Timestream

Streamtime is een project management tool, zoals er natuurlijk vele zijn. Maar deze heeft wel een leuk spelletje op zijn website: Timestream. Waarschuwing: redelijk verslavend.

streamtime

Wasabi pin A run through the timestream