Reageer

Digital Nomads geven hun geheimen prijs: Cyriel Kortleven

12 oktober 2016 # # # #

 


WASABI EXPERTS

Met Wasabi Experts laten we regelmatig een creatieve expert aan het woord. Deze keer interviewt Steven Piessens digital nomad Cyriel Kortleven.


Vele freelancers en kleine ondernemers dromen ervan: digital nomad worden. Digital nomads zijn mensen die rondreizen terwijl ze werken. Dankzij de digitale communicatietechnologieën wordt die droom voor meer en meer avonturiers realiteit. Je leest vooral de verhalen van wereldberoemde digital nomads, zoals Tim Ferriss van de bestseller ‘4 Hour Work Week’. Maar hoe brengen onze Belgische digitale nomaden het er van af? Wat is hun ervaring? En welke tips hebben ze voor wie in hun voetsporen wil treden? Steven Piessens vroeg het aan Cyriel Kortleven.

Cyriel is een succesvol internationaal spreker over creativiteit en verandering. Hij schreef intussen 4 boeken en hij noemt zichzelf Master Of Interaction. Hij is meer dan 100 dagen per jaar onderweg, 11.000 mensen zijn geabonneerd op zijn nieuwsbrief en hij sprak al in 21 landen.

Cyriel, welke digitale hardware neem je overal mee?

Mijn Macbook Pro heb ik toch wel bijna overal bij als ik rondreis. Ook mijn iPhone 6 gaat altijd mee.

En welke apps kan je niet missen?

Things (to do list), Currency (currency convertor) en Feedly (digitale verzameling van blogs waar ik op geabonneerd ben).

Welke ervaring in het buitenland is je tot nu toe het meest bijgebleven?

Ik heb 2 jaar geleden de kans gehad om in Mumbai en Delhi te kunnen presenteren en ze zeggen van India – you love it or you hate it. Ik ben er nog niet uit. Op zich supervriendelijke mensen, maar de cultuurverschillen zijn toch wel heel groot. Het individu is echt ondergeschikt aan de groep en er zijn heel weinig mogelijkheden om even tijd of ruimte voor jezelf te claimen. Dus die ervaringen waren erg intens en zijn me zeker bijgebleven.

Maar eigenlijk staat op nummer 1 nog steeds Burning Man – Black Rock City – een festival van 50.000 mensen in de woestijn waar echt alles mogelijk is. Dat is mijn meest bizarre ervaring ooit geweest (ondertussen al 3 keer geweest en wil in 2017 naar Afrika Burn gaan).

Hoe werk je virtueel samen met andere mensen?

Ik gebruik Skype heel veel om gratis met partijen van over heel de wereld samenwerkingen te exploreren. Verder maak ik gebruik van Dropbox om gemeenschappelijke documenten te delen.

Wat is je belangrijkste advies voor wie digital nomad wil worden?

Bedenk eerst goed of je dit wil worden, want soms is het echt ‘sh*t’ als blijkt dat die internetverbinding in het buitenland niet zo goed of snel werkt zoals in Europa. En je moet je business netwerk gewoon supergoed onderhouden. Er komen echt geen opdrachten aangewaaid als je in het buitenland werkt. Dus het is ook gewoon keihard aan de slag. Goede tip: zorg dat je Linkedin netwerk goed actueel is. Dat is echt goud waard.

Tot slot, wat is je levensmotto?

Mijn levensmissie is een boost geven aan de creatieve en ondernemende mindset van professionals in verandering. Maar dat is wellicht nog iets anders dan mijn levensmotto: Enjoy life (today).

Wasabi_expert_Steven_Piesens

 

 

 

Twitter2 StevenPiessens